Dinsdag 12/07

Vol enthousiasme en energie stapten we op de trein richting Lint. In de middag ontdekten we de kampplaats en leerden we alle regeltjes voor op kamp. ’s Avonds vulden we onze maagjes met lekkere vol-au-vent met frietjes. 

Woensdag 13/07

Na een stevig ontbijt moesten we in voormiddag de koeien van boer Willy terugvinden. In de middag smulden we van een overheerlijke spaghetti, door de kokjes gemaakt. Na de platte rust zochten we verfrissing met talrijke waterspelletjes. Na een goed gevulde dag kropen we op tijd in ons bedje voor de nodige nachtrust.

Donderdag 14/07

In de ochtend ontdekten we het bos door een bosspel te spelen. We speelden toen bosstratego waarbij beide teams elkaars vlag moesten afpakken. De middag was gevuld met een bezoek van stad Poperinge die samen met ons baseball speelde. Achteraf trakteerden ze ons met overheerlijke donuts. In de avond konden we smullen van spek met ei. De dag sloten we af met een rodedraadspel in thema boer zoekt vrouw.

Vrijdag 15/07

Nadat we ons vulden met stutjes en verse Dokiomelk was het die voormiddag leidingswissel. Dus leiding van Amber V., Emiel G., Merel en Marthe. De spekwi’s speelden een leuk oorlogsspel in het bos. In de namiddag speelden we het groepsspel met alle leden, van Ribbel tot Aspi. Daarna speelden we nog enkele hardepleinspelen met de jongste groepen.

Zaterdag 16/07

Zaterdag namen de kokjes een dagje vrijaf en moesten we in de middag zelf ons eten klaarmaken. We maakten met z’n allen wraps met kip klaar en als dessertje aten we een bolletje ijs met lekkere fraisen. Na de platte rust speelden verf – en vuile spelletjes. Daarna speelden we nog waterspelletjes om onszelf te verfrissen in dit warme weer. Opnieuw sloten we de dag af met het rode draadspel.

Zondag 17/07

’s Ochtends mochten de spekwi’s een uurtje langer slapen. We startten de dag met het schrijven van de brieven voor het thuisfront. Daarna maakten we nog enkele macramébandjes. In de namiddag trokken we naar het speelpleintje in het dorp. Daar konden ze zich uitleven op de vele speeltoestellen. Voor het slapengaan aten we lekkere pitabroodjes.

Close Menu